ANODA DANS

bstor_03

ANODA DANS

ANODA Dans drivs av enheten Scen Dans Konst på Landstinget Dalarna och startade som ett treårigt utvecklingsprojekt med stöd av Kulturrådet i samarbete med SITE – Produktionshus för scenkonst i Stockholm. Via professionella residens, turnéverksamhet samt regionala och internationella nätverk, arbetar ANODA Dans för en varaktig infrastruktur för att uppleva, förmedla och arbeta med dans i Dalarnas län.

ANODA Dans arbetar för

  • att ta fram en struktur för konstnärer i residens, där professionella danskonstnärer får möjlighet att arbeta i länet. Det gynnar konstnärerna, bidrar till att bygga upp ett arrangörsnätverk och Dalarnas medborgare får möjlighet att möta professionella dansaktörer.
  • att stärka och utveckla ett arrangörsnätverk för att öka möjligheterna att ta del av professionella dansföreställningar samt fungera kunskapsutvecklande kring dans.

I samarbete med ANODA Ung Konst

  • bygger ANODA Dans en hållbar regional kulturell infrastruktur genom ett nodsystem i form av nätverk av intresserade parter och mötesplatser. Utifrån nodernas egna villkor och förutsättningar kan utställningar, föreställningar, workshops, seminarier och kunskapsutbyten äga rum inom kultur i allmänhet och dans i synnerhet.
  • utvecklar ANODA Dans flexibla metoder och modeller som kan ligga till grund för andra regioner, där utbytet mellan det nationella/internationella, det regionala/lokala samt mötet mellan stad och landsbygd ger styrka och hållbarhet.

 

Kontakt

Ann-Jeanett Stål (danskonsulent Landstinget Dalarna, Enheten Scen Dans Konst)
annjeanett.stal@ltdalarna.se
0705690312