Street Synths på Borlänges gator!

Street Synths på Borlänges gator!

I ett samarbete mellan ANODA Ung Konst Dalarna och ABF Borlänge bjuds elever från Borlänges Sommarskola, men även allmänheten, in att bygga Street Synths, tillsammans med ljudkonstnärerna och musikproducenterna Håkan Lidbo och Max Björverud.

Streets Synths ären väldigt enkel synt som man bygger själv med billiga komponenter. Synthen består av en knapp som slår på tonen och sedan styr man tonhöjden genom att hålla fingret nära en ljusresistor. Workshopdeltagarna löder ihop alla 5-6 komponenter själva med lödkolv. Syntharna sedan sätts upp med buntband på offentlig plats på orten, på träd eller lyktstolpar. Det hel blir alltså till en slags interaktiv ljudgrafitti skapad av medborgarna själva.

Workshopen vill inspirera fler till att bygga, att söka nya vägar att göra musik och att påverka sin närmiljö med handgjord, interaktiv musikgrafitti.

Från och med kvällen 6 juli finns det Street Synths utplacerade i centrala Borlänge, på Sveatorget, i Liliekvistska parken, i Soltorgsparken, längs med gångvägen genom Sportfältet, på vägen till Tjärna Ängar och i närheten av Tjärnkraft (Klöverstigen 10).

Ålder: Både barn och vuxna, 12 år och uppåt.
Antal deltagare: max 12
Datum: 6 juli
Tider:
FÖRELÄSNING kl 13 För sommarskolelever och allmänheten
WORKSHOP kl 14-17.30

Workshopen är i första hand till för Borlänges sommarskolelever och öppen för allmäneten i mån av plats.
Plats: Borlänge Modern Sveatorget 1
För mer information kontakta lina@borlangemodern.se

Comments are closed.